Pictorul Sava Henția a fost sărbătorit în ziua de 1 februarie, gazde fiind cadrele didactice și elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Cu acest prilej conducerea liceului, reprezentată de către directorul Chiciudean Ioan și  prof. Cristina Pop, șefă de catedră la clasele de arte plastice, au îmbrățișat ideea ca o sală de cursuri în care se predau arte plastice să poarte numele marelui pictor în semn de cinstire și recunoștință a valori  sale artistice. Propunerea a venit din partea membrilor Fundației „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României” (președinte – Vasile Todor și col.(r.) Nicolae Paraschivescu – vicepreședinte) a Revistei „DACOROMANIA” (director ec. Ioan Străjan), organizatori ai evenimentului.

De altfel, Nicolae Paraschivescu s-a ocupat și a cercetat în profunzime viața și opera pictorului Sava Henția, având pregătit manuscrisul unui album dedicat acestuia, care urmează să fie editat în timp, când se va obține finanțare. O parte din copiile acestui album, semnate Sava Henția, au fost prezentate celor prezenți și donate liceului.

Evenimentul s-a bucurat de prezența și discursurile următorilor participanți: prof. Ioan Bâscă, col.(r.) Ioan Brad – scriitor, prof. Maria Cioica – președinta  ASTREI – Despărțământul „Eugen Hulea” Alba Iulia, Vasile Todor și Ioan Străjan. 

Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia, a apreciat cu multă căldură activitatea propusă de acești oameni minunați, care în ciuda vârstelor înaintate se ocupă spre a lăsa tinerei generații bogăția culturală și patriotică a poporului român. Adresându-se elevilor a exclamat că: „viitorul este al dumneavoastră, și el nu poate progresa fără ca noi să prețuim istoria adevărată și a făuritorilor ei.”