În data de 30 martie 2018, la Alba Iulia, a avut loc Adunarea Generală a Despărțământului ASTRA „Eugen Hulea” Alba Iulia, care a avut pe ordinea de zi trei puncte: bilanțul activităților pe anul 2017, bilanțul financiar-contabil pe anul 2017 și stabilirea și adoptarea Programului de activități pe anul 2018.
La adunare au participat membri ai despărțământului, președinții cercurilor ASTRA din județul Alba, precum și președintele Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”, col(r) dr.ing. Constantin Avădanei, care de altfel este și președinte al cercului ASTRA din Cugir.
Cele două bilanțuri au fost prezentate de președinta despărțământului, doamna prof. actor Maria Cioica.

Au fost momente de satisfacție și mândrie pentru că membrii despărțământului, împreună cu cercurile ASTRA din județ au desfășurat foarte multe activități pe tărâm cultural-patriotic, folcloric, elaborarea de lucrări, reviste cărți, participări la congrese și sesiuni științifice, și acțiuni organizatorice.
Ca semn de prețuire și respect pentru performanțele obținute de către astriștii din Alba, în decursul anilor anteriori, Despărțământul ASTRA „Eugen Hulea” Alba Iulia a fost ales ca gazdă a desfășurării Adunării Generale ASTRA, la nivel național, în anul 2017.
În anul trecut, un accent deosebit s-a pus pe atragerea tinerelor generații în formarea cercurilor ASTRA, în organizarea de activități comune în școli, în tabere internaționale, publicarea de lucrări cu caracter științific, folcloric, de cultură generală.
În prezent, organizația din județul Alba și-a orientat programul de activități spre sărbătorirea cum se cuvine a Centenarului Marii Uniri, la 1 Decembrie 2018, pe tot parcursul anului: 1 Decembrie 2017 – 1 Decembrie 2018.
Pe marginea raportului de activitate au luat cuvântul lideri astriști, fiecare venind cu sugestii și propuneri pentru îmbunătățirea programului de activități pe anul 2018, pentru perfecționarea cadrului organizatoric și pentru atragerea de noi membri în organizație.
Constantin Avădanei a sugerat ca organizația să facă un apel către organizatorii sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la nivel central, să instituie o „Făclie a Unității Naționale”, care să fie aprinsă la comemorările de la Mărășești, din 6 august 2018 și care să fie purtată pe un traseu stabilit de veteranii de război, de alte personalități românești, până la Alba Iulia. Această făclie ar urma să sosească în capitala Marii Uniri chiar la 1 Decembrie 2018.

Constantin AVĂDANEI

Col(r)dr.ing.